Sari direct la conținut

Mizantropul, o montare moderna a textului lui Moliere, pe 25 si 26 noiembrie la Teatrul Nottara

HotNews.ro
Mizantropul, Foto: Afisul spectacolului
Mizantropul, Foto: Afisul spectacolului

Asociatia OPERA PRIMA in parteneriat cu Fundatia Dignitas si Teatrul Nottara, cu sprijinul ArCuB prin programul cultural Bucuresti 555, anunta un nou spectacol in spatiul teatral romanesc, Mizantropul de Moliere, in regia lui Alexandru Mazgareanu. O montare moderna a unui text clasic scris acum aproximativ 400 de ani. Reprezentatiile vor avea loc in zilele de 25 noiembrie, ora 19 si 26 noiembrie, ora 19.30 la Sala George Constantin a Teatrului Nottara(Blvd. Magheru nr. 20 , Bucuresti, Sector 1).

Tanarul regizor Alexandru Mazgareanu propune un spectacol despre high-class-ul contemporan despre o lume dominata de competitie, fast si reusita. Curtenii de altadata sunt acum tineri exuberanti dornici de distractii iar curtea regelui, odinioara spatiu de etalat puterea si prosperitatea, s-a transformat in Club Celimene unde tinerii isi expun hainele extravagante iar muzica DJ-ului Du Bois incita la dans. Nu le pasa de nimic, lumea e la picioarele lor. Toti asteapta sa apara ea, Celimene. Barbatii o doresc, femeile o invidiaza. Distractia e in toi, numai Alceste se simte pierdut in aceasta lume in care conteaza doar succesul si banii.

Spectacolul aduce in prim plan, pe langa montarea intr-o cheie regizorala moderna, si o echipa de tineri creatori de teatru ce dau un suflu proaspat si inedit personajului pe care il interpreteaza. Din distributie fac parte Anca DUMITRA – Celimene, Dan RADULESCU – Alceste, Alexandru CALIN – Philinte, Serban GOMOI – Clitandre, Vlad UDRESCU – Acaste, Sorin DOBRIN – Oronte, Sorina STEFANESCU – Arsinoe, Clara POPADIUC – Eliante (debut) si Alexandru SUCIU – Basque.

Traducerea textului a fost realizata de Doru MARES, coregrafia este semnata de Arcadie RUSU iar ilustratia muzicala si muzica originala de Alexandru SUCIU. Decorul a fost realizat cu sprijinul TWINS STUDIO.

Din presa:

„Mizantropul e un spectacol care reuseste sa nu tradeze textul lui Moliere, ci dimpotriva, sa ii puna in valoare forta si actualitatea si care in acelasi timp provoaca la reflectie asupra naturii umane azi, intr-o comunitate sinonima cu anturajul in care moralitatea e considerata anacronica si inseamna . O comedie cu iz amar, care pune probleme serioase. Un spectacol construit cu inteligenta si pasiune.” – Razvana Nita, port.ro

„Mizantropul lui Mazgareanu este o boare de aer proaspat. O traducere pe cat de antrenanta, pe atat de melodioasa si un joc actoricesc natural in ciuda rimelor, care gliseaza de la comic la dramatic pe ritmuri electronice – iata o reteta imbatabila pentru o satira muscatoare, actuala si o seara surprinzatoare pe care i-o datorez noii generatii din teatrul romanesc. ” – Ioanina Pavel, FilmoFilia.ro

Imagini din spectacol http://goo.gl/2LfR70

Asociatia OPERA PRIMA este o organizatie de drept privat, neguvernamentala, apolitica, independenta si autonoma ce are ca scop initierea, organizarea si sprijinirea actiunilor si programelor de dezvoltare profesionala si culturala. Asociatia a fost infiintata in anul 2012 din dorinta de a ajuta tinerii artisti in evolutia lor.

Parteneri ai proiectului:

ArCuB – Program cultural Bucuresti 555 – www.arcub.ro

Primaria Municipiului Bucuresti – www.pmb.ro

Fundatia Dignitas – www.fundatiadignitas.ro

Teatrul Nottara – www.nottara.ro

Twins Studio – www.twinsdesign.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro