Sari direct la conținut

Carmen Dan a fost audiata la DIICOT in dosarul in care a depus plangere impotriva lui Romica Parpalea

HotNews.ro
Carmen Dan a fost audiata la DIICOT in dosarul in care a depus plangere impotriva lui Romica Parpalea

Articol actualizat: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost audiata, joi, la DIICOT in dosarul deschis in urma plangerii facute de ea pentru denunt calomnios si santaj impotriva lui Romica Parpalea, denuntator in dosarul „Referendumul”, care a facut plangeri penale impotriva ei si a liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Ministrul de Interne a stat cateva ore la sediul DIICOT, ea declarand, la iesire, ca a facut declaratii in fata anchetatorilor si a adus elemente noi in dosarul deschis in urma plangerii facute de ea impotriva lui Parpalea.

Pe 30 octombrie, ministrul Carmen Dan a depus la DIICOT o plangere pentru denunt calomnios, pentru santaj, pentru atac la ordinea constitutionala si pentru organizare de grup infractional impotriva lui Romica Parpalea, denuntatorul lui Liviu Dragnea in dosarul „Referendumul” si cel care in 20 iulie a depus si o sesizare referitoare la legaturile dintre Tel Drum si liderul PSD. Carmen Dan a facut sesizarea impotriva lui Parpalea la o zi dupa ce acesta a depus

„Astazi, am depus o plangere penala pentru denunt calomnios impotriva domnului Romica Parpalea, luand in considerare ca sunt si alte aspecte de ordin penal. Ma refer la santaj, obstructionarea organelor judiciare, ma refer la un atac impotriva ordinii constitutionale si la grup infractional organizat. Vorbim de situatia reglementata de articolul 207 Cod de procedura penala, atunci cand prin santaj se urmareste de catre denuntator obtinerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru altii. Amintiti-va ca, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat ca a facut un denunt impotriva mea, precizand ca as fi exercitat intr-o calitate detinuta anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenta, abuz in serviciu si presupus luare de mita. Acest personaj, pe treptele DNA a anuntat ca a depus denunt impotriva mea, precizand ca in calitate de prefect am facut trafic de influenta, abuz in serviciu si posibil luare de mita. Aceasta actiune a fost dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca urmeaza ca ministrului Carmen Dan sa i se faca dosdar penal”, declara atunci Carmen Dan.

Ea a sustinut ca nu il cunoaste pe Parpalea, ca nu s-au „intersectat” niciodata si ca el este doar un instrument, in spatele lui fiind altcineva.

Pe 19 octombrie, Romica Parpalea s-a aflat la DNA pentru a oferi detalii in legatura cu sesizarea depusa de el referitoare la legaturile dintre Tel Drum si Liviu Dragnea si a anuntat ca a depus plangeri penale atat impotriva lui Liviu Dragnea, cat si impotriva lui Carmen Dan, pe care o acuza de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita.

„In cazul lui Carmen Dan – abuz in serviciu, trafic de influenta s-ar putea sa fie si luare de mita, cu privire la persoanele care au fost in comisiile fondului funciar in anumite localitati, daca a stiut sau n-a stiut, cum le-a dat girul”, a sustinut Parpalea, care a apreciat ca, in calitate de fost prefect de Teleorman, Carmen Dan „trebuie sa se gandeasca la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu” in perioada in care era in functie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro