Sari direct la conținut

UPDATE Eugen Nicolicea si Serban Nicolae, noii presedinti ai Comisiilor Juridice din Parlament

HotNews.ro
Serban Nicolae, Foto: Agerpres
Serban Nicolae, Foto: Agerpres

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat, joi, ca va prelua conducerea Comisiei juridice a Senatului, in locul Danielei Carmen Dan, care a devenit ministru de Interne, informeaza Agerpres. Eugen Nicolicea a fost ales miercuri in functia de presedinte al Comisiei Juridice de la Camera Deputatilor, in locul lui Florin Iordache, noul ministru al Justitiei. Cei doi sunt si lideri de grup parlamentar.

„Dupa-amiaza, la plen, o sa anuntam modificarile in comisie, in care eu devin membru permanent si in numele grupului PSD preiau si presedintia Comisiei juridice. Formalist cum sunt, nu pot sa-mi permit sa emit pretentii acum, de aceea am rugat-o pe doamna vicepresedinte sa conduca acum”, a spus Nicolae, la sedinta comisiei.

Sedinta Comisiei juridice a fost condusa de senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.

Nicolae, senator de Bucuresti, este autorul mai multor proiecte legislative controversate, precum cea de modificare a Codului de Procedura Penala prin care ar fi eliminata incatusarea in cazurile de coruptie si introdusa masura „arestului sever”. El a fost avocatul fostului senator PSD Catalin Voicu. De asemenea, a fost evacuat din casa RA-APPS pe care o ocupa, dupa ce refuzat sa plateasca o chirie majorata, pierzand procesul.

Nicolicea, fost UNPR (a plecat dupa demisia lui Gabriel Oprea, revenind in PSD) s-a remarcat de asemenea prin declaratii la adresa justitiei si a raportului MCV.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro