Sari direct la conținut

Premiile din invatamantul argesean, motiv de scandal intre sindicate

HotNews.ro

Un nou scandal a izbucnit intre membrii sindicatelor din invatamantul argesean, odata cu acordarea premiilor pentru rezultate deosebite ale cadrelor didactice. Este vorba de o contestatie depusa impotriva acordarii premiului “Gheorghe Lazar” profesoarei Cornelia Bita, lidera Sindicatului “Spiru Haret”, de catre liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

Voica sustine ca dosarul despus la ISJ de Cornelia Bita nu intruneste conditiile cerute deoarece aceasta preda doar patru ore pe saptamana, iar adeverintele cu premiile si distinctiile primite pana acum de aceasta nu ar avea suport legal. In replica, lidera Sindicatului “Spiru Haret” a afirmat ca in spatele contestatiei depuse de Voica se incearca, de fapt, descreditarea sa.

Seful ISJ nu tine partea nimanui

In schimb, seful Inspectoratului Scolar Judetean a afirmat ca dosarul Corneliei Bita intruneste toate conditiile impuse. El a adaugat ca institutia pe care o conduce nu va da curs conflictelor dintre cei doi lideri de sindicat.

Premiile “Gheorghe Lazar”, in valoare de 3.000 de lei, sunt acordate oricarui cadru didactic care a desfasurat o activitate mai mult decat prolifica in invatamant. Conditiile ii vizeaza pe invatatorii sau profesori care sunt autori de manuale scolare, au lucrari publicate in reviste internationale, sau elevii lor au obtinut rezultate bune la olimpiadele nationale sau internationale.

Cel care vor sa beneficieze de premiul „Gheorghe Lazar” trebuie sa isi depuna dosarul la conducerea unitatii scolare unde activeaza, de unde va fi inaintat Inspectoratului Scolar, pentru analiza.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro