Sari direct la conținut

Minerii, convinsi sa nu mai iasa in strada

HotNews.ro

Cei peste 10.000 de mineri din Oltenia au renuntat la protestul programat sa aiba loc in aceasta saptamana in Targu Jiu, judetul Gorj, dupa ce conducerea sindicatelor miniere a purtat discutii cu sefii AVAS. Ortacii erau nemultumiti fata de hotararea guvernului de a trece complexurilor energetice in subordinea AVAS, pentru a le privatiza.

Decizia de suspendare a mitingului a fost luata in urma unor discutii purtate, la inceputul acestei saptamani in Capitala, de presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, cu liderii minerilor, printre care s-a numarat presedintele Federatiei Nationale Mine si Energie, Marin Condescu, presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, si liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

Ulterior negocierilor care au avut loc in timpul intalnirii, Marin Condescu a anuntat ca actiunea minerilor a fost suspendata, dupa ce Atanasiu le-a promis liderilor ortacilor ca AVAS nu va face nici un demers in privatizarea complexurilor energetice din zona Olteniei fara acceptul si consultarea sindicatelor miniere.

Reamintim ca in 2 mai, minerii din Gorj au oprit lucrul timp de doua ore, la miscarea de protest participand peste 10.000 de personae. Printre acestia s-au numarat si angajati de la societatile care deservesc cu utilaje miniere de stricta necesitate la Exploatarea Miniera Mehedinti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro