Sari direct la conținut

Sef de Parchet, revocat din functie de CSM

HotNews.ro

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a fost revocat din functie la sfarsitul saptamanii trecute, printr-o decizie luata de Catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Hotararea a fost luata in urma unui control al Inspectiei Judiciare la institutia pe care Mota o conducea.

Echipa care a efectuat verificarile a descoperit ca magistratul avea un “comportament dictatorial” fata de subordonatii sai, dupa cum au sustinut chiar unii dintre procurorii care activeaza in cadrul Parchetului.

Mota sustine ca nu a gresit cu nimic

In raportul inaintat CSM de echipa de control, care a efectuat verificarile intre 21 septembrie si 3 noiembrie 2006, lui Mota i se imputau unele decizii luate abuziv. Astfel, el a fost acuzat ca a intervenit in cateva anchete si a schimbat complet solutiile finale dispuse initial de procurori. De asemenea, s-a descoperit o comunicare deficitara cu ceilalti procurori.

Cu toate acestea, fostul prim-procuror sustine ca nu a gresit cu nimic si a contestat deja decizia de revocare din functie.

Mai trebuie mentionat ca pana la organizarea unui nou concurs, interimatul Parchetului de pe langa Tribunal va fi asigurat de procurorul adjunct al institutiei, Gheorghe Focsan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro