Sari direct la conținut

Scandalul „Lorantffy Zsuzsanna”, repus pe tapet de Laszlo Tokes

Romania Libera - Editia de Transilvania-Banat

Episcopul reformat Laszlo Tokes a anuntat ca va continua actiunile pentru ca Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” din Oradea sa reintre in posesia fostului teren de sport care a fost retrocedat Bisericii Ortodoxe „Sfanta Treime” din imediata apropiere a institutiei de invatamant.

Anul trecut, Tokes, impreuna cu profesori din cadrul liceului, elevi si membrii ai comunitatii reformate din oras au protestat in nenumarate randuri in fata Prefecturii Bihor si pe fostul teren de sport, impotriva deciziei CL de a retroceda parcela respectiva ortodocsilor.

Ieri, la parohia reformata de pe strada Libertatii din Oradea a avut loc o intalnire a membrilor parohiei, profesori ai liceului, membrii ai Uniunii Civice Maghiare, intalnire condusa de episcopul reformat Tokes Lazslo.

Acesta a tinut sa sublinieze ca, intrucat toate demersurile facute de el si apropiatii lui pentru ca municipalitatea sa-si schimbe pozitia si sa redea terenul institutiei de invatamant au esuat, in acest an vor continua lupta pe cale juridica si politica pentru a intra in posesia fostului teren de sport.

Totodata, episcopul reformat acuza si Justitia ca ar fi partinitoare in acest caz. „Mentionam ca plangerea depusa de eparhia noastra in luna iunie a fost musamalizata”, mai sustine Tokes.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro