Sari direct la conținut

Ce planuri au soldații ruși în Donețk după recentele câștiguri teritoriale / Ce șanse au să cucerească Bakhmut

HotNews.ro
Un crater uriaș provocat de un atac cu rachete rusești în centrul orașului Bakhmut din regiunea Donețk, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia
Un crater uriaș provocat de un atac cu rachete rusești în centrul orașului Bakhmut din regiunea Donețk, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

​Soldații ruși din regiunea Donețk vor încerca să cucerească Bakhmut, în detrimentul Siversk, pentru a profita de recentele câștiguri teritoriale, dar este puțin probabil să îl cucerească, subliniază Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată în noaptea de joi spre vineri.

Informațiile celei mai noi evaluări a războiului din Ucraina:

  • Trupele ruse din regiunea Donețk încearcă probabil să profite de recentele câștiguri teritoriale la sud-est de Bakhmut, continuând să încerce să avanseze în acea zonă.
  • Este posibil ca forțele ruse să diminueze încercările de a cuceri Siversk pentru a se concentra asupra Bakhmut, dar este prea devreme pentru a spune cu siguranță acest lucru.
  • Forțele ruse au continuat eforturile de a avansa spre nord spre Bakhmut din pozițiile câștigate recent în jurul Novoluhanske și a centralei electrice Vuhlehirska, continuând în același timp să avanseze spre sud-vest de-a lungul autostrăzii T1302 din pozițiile ocupate recent în Berestove.
  • În schimb, forțele ruse s-au străduit să obțină câștiguri concrete în jurul Siversk și nu au făcut niciun avans confirmat spre oraș de la capturarea frontierei administrative a regiunii Lugansk la începutul lunii iulie.
  • Așadar, comandamentul rus probabil caută să mențină avântul luat în jurul Bakhmut, potențial în detrimentul presiunii continue asupra Siversk.
  • Este puțin probabil ca forțele rusești să cucerească Bakhmut în sine, în pofida avansurilor recente în direcția sa.

––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro