Sari direct la conținut

Romanii ar putea lucra mai usor in Ungaria

HotNews.ro

Guvernul Romaniei si cel al Ungariei vor semna, miercurea viitoare, un acord de extindere a domeniilor in care romanii pot fi angajati in Ungaria fara permis de munca, informeaza NewsIn.

Guvernul roman si cel ungar vor organiza, saptamana viitoare, la Sibiu, cea de-a treia sedinta comuna pentru discutarea si aprobarea unor proiecte bilaterale in domeniile politic, social, economic si cultural.

Secretarul de stat in Secretariatul General al Guvernului, Attila Cseke, a decarat ca este de asteptat ca la sedinta comuna a celor doua Guverne sa se anunte si deschiderea „mai larga” a pietei muncii ungare pentru lucratorii romani.

In prezent, cetatenii romani pot fi angajati in Ungaria, fara permis de munca, in doar 4 domenii, care includ 254 de specializari. In alte domenii, muncitorii romani pot fi angajati doar daca detin un permis de munca, iar piata ungara nu dispune de specialisti proprii in acele profesii.

In plus, se asteapta ca reprezentantii celor doua Guverne sa semneze o declaratie comuna in vederea construirii unei linii de cale ferata, de mare viteza, pe ruta Budapesta – Bucuresti – Constanta.

Membrii celor doua Guverne vor semna si un document de sustinere a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, pe baza experientei autoritatilor ungare, precum si protocoale de colaborare in domenii legate de justitie, munca, ajutor de stat, comunicatii si invatamant.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro