Sari direct la conținut

Primele concluzii ale anchetei de la Zalau: explozia a fost provocata de o fisura a conductei de gaz

HotNews.ro

Explozia de la Zalau a fost provocata de scurgerile de gaze. Aceasta este concluzia preliminara a anchetei declansate de autoritati in cazul deflagratiei produse, vineri dimineata, la un bloc din Zalau.

Procurorul sef al Sectiei de urmarire penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Rodica Vaida Pece, a declarat ca o mare cantitate de gaz metan a ajuns in subsolul imobilului prin canalul termic. Intre timp, locatarii s-au adunat in fata imobilului, in speranta ca isi mai pot recupera o parte din bunuri.

Zona este insa pazita de jandarmi, pentru ca exista pericolul ca aceasta cladire sa se prabuseasca. Locatarii au angajat un avocat, care sa asiste la ancheta declansata de autoritati si care sa ii reprezinte la procesul pe care intentioneaza sa il deschida impotriva celor vinovati.

Intre timp, medicii au anuntat ca fetita de 14 ani – grav ranita in urma deflagratiei – a iesit din starea de soc. Ea ramane insa sub stricta supraveghere medicala.

In urma exploziei de la Zalau, doua persoane au murit si opt sunt internate in spital. Un baiat de 20 de ani a fost prins printre daramaturi, fiind gasit decedat, dupa o interventie de durata a pompierilor. Parterul blocului a fost complet distrus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro