Sari direct la conținut

Cioroianu:”Daca se dovedeste ceea ce se spune in presa, sunt hotarat sa imi dau demisia!”

HotNews.ro

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a explicat, sambata, la Realitatea TV, ca discutia pe care a avut-o la Washington cu secretarul de stat american, Condolezza Rice, a durat 30-35 de minute, iar intalnirea cu presa americana, care a durat aproximativ 64 de secunde, a fost de fapt o sedinta foto.

„Trebuia sa ma intalnesc a doua zi cu jurnalistii”, a adaugat seful diplomatie romane, mentionand ca in cazul in care se va dovedi ca a facut Romania de ras – asa cum sustine o parte a presei de la Bucuresti – isi va da demisia. „Este vorba despre o manipulare trista”, a afirmat ministrul de Externe.

„Nu a fost o sedinta de declaratii, sunt oameni care vor sa demonstreze ca presedintele Basescu a avut dreptate”, a mai spus Cioroianu.

Ziarele romanesti au criticat prestatia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, in timpul convorbirii pe care a avut-o cu Condoleezza Rice. In opinia presei de la Bucuresti, prestatia ministrului roman a fost lamentabila iar discutia cu Rice nu ar fi durat decat cateva minute.

„In prima intalnire oficiala la Washington cu omologul sau american, ministrul de externe Adrian Cioroianu nu a fost la inaltimea asteptarilor. La intalnirea cu presa acesta nu a facut reusit decat un dialog monosilabic cu Condoleezza Rice”, scrie Cotidianul.

„Totusi in spatele usilor inchise, timiditatea lui Cioroianu a mai slabit astfel incat s-a putut discuta despre parteneriatul strategic dintre Romania si SUA”, noteaza Romania Libera. „De pe agenda intalnirii a lipsit insa tema retragerii trupelor romanesti din Irak”, remarca Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro