Sari direct la conținut

Elefantul Gaya a murit cu zile din cauza proastei ingrijiri

HotNews.ro

Cazul mortii celui mai indragit animal de la Gradina Zoologica este departe de a se fi stins. Potrivit raportului Comisiei de verificare si analiza a activitatii Administratiei Gradinii Zoologice Bucuresti, citat de TVR, elefantul Gaya a murit din cauza unei insuficiente respiratorii provocate de stresul extrem la care a fost supusa. Gaya a fost haituita cu cainii si tortele pentru a intra in padoc.

Raportul, care se bazeaza pe parerea mai multor specialisti straini, spune ca animalele erau sacrificate si folosite apoi ca hrana pentru reptile.

Comisia a propus demiterea directoarei Anca Oprea, care este acuzata de neglijenta, tratamente rele si abuz in serviciu. Anca Oprea respinge insa acuzatiile din raport.

Elefantul a murit in toamna anului trecut in conditii suspecte. Scandalul a inceput abia dupa ce Romania Libera a publicat un articol in care spunea ca elefantul a murit din cauza muscaturilor cainilor: „Au pus cainii pe ea. Au alergat-o si au haituit-o fara mila. Dulaii au muscat-o de trompa si de picioare. Cand a obosit, batranica s-a pravalit intr-o rana. Propria greutate i-a fost fatala”.

Gaya a fost adusa in Romania de la Rostock in urma cu 34 de ani, pe cand abia implinise 14 ani. La cei 48 de ani, Gaya era unul dintre cei mai batrani elefanti din Europa.

Varsta maxima atinsa de un elefant in captivitate a fost de 52 de ani, inregistrata la Gradina Zoologica din Sidney, Australia. De regula insa, elefanti traiesc pana la 70 ani.

textul se actualizeaza

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro