Sari direct la conținut

Bush catre Papa Benedict al XVI-lea: ”Domnule”

HotNews.ro

Presedintele american, George Bush o inceput o vizita de 36 de ore la Roma. Liderul de la Casa Alba a avut la Vatican prima sa intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea. Printre subiectele abordate: situatia din Irak si problema avortului. Potrivit agentiei France Presse, presedintele Bush a folosit de mai multe ori in discutiile cu Papa formula „domnule” in loc de „Sanctitatea Voastra”.

Jurnalistii italieni au remarcat atitudinea lejera a presedintelui Bush, care a stat picior peste picior in timpul intrevederii cu Suveranul Pontif.

Discutiile au durat aproximativ o jumatate de ora. Potrivit unui comunicat de presa al Vaticanului, Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat in favoarea unei unei solutii «regionale» si «negociate» pentru conflictele din Orientul Mijlociu.

Totodata, presedintele american s-a intalnit si cu premierul Romano Prodi. Intre timp, in capitala Italiei au avut loc manifestatii impotriva lui George Bush. De altfel, mii de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea liderului de la Washington.

Agentia France Presse noteaza ca George Bush a juns in Italia dupa o vizita in Polonia, unde a sustinut proiectul american de instalare a elementelor unui scut antiracheta in Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro