Sari direct la conținut

A inceput summitul tarilor din sud-estul Europei

HotNews.ro

La Bucuresti, a inceput joi summit-ul tarilor din Europa de Sud-Est care are ca tema : „Diversitatea culturala – o punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului”.

Participa sefii de stat din Croatia, Bosnia-Hertegovina, Macedonia si Muntenegru, ministri din Albania, Bulgaria, Grecia si Turcia, precum si reprezentanti ai Republicii Moldova, ai Ungariei si ai unor organizatii internationale.

Manifestarea se inscrie in seria evenimentelor culturale organizate anual sub egida ONU si are legatura directa cu programul „Sibiu, capitala culturala europeana 2007”.

Lucrarile summitului au fost deschise de presedintele Traian Basescu, care si-a exprimat speranta ca reuniunea va contribui la elaborarea strategiei de promovare si comunicare a valorii sociale a patrimoniului cultural.

In prima sesiune plenara a luat cuvantul si secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis ( care este si moderatorul discutiilor). El s-a declarat convins ca aceasta intalnire va fi una de succes, apreciind in special semnificatia diversitatii culturale la nivel european.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro