Sari direct la conținut

DNA trimite in judecata cinci persoane pentru deturnare de fonduri europene

HotNews.ro

Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati, pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri europene. Prejudiciul este de 400.000 euro in dauna bugetului Comunitatilor Europene, informeaza un comunicat DNA.

Procurorii DNA au stabilit ca, in perioada 2003 – 2005, Claudiu Oteleanu – presedintele Federatiei Judetene a Organizatiilor Nonguvernamentale de Tineret, al Asociatiei Tinerilor Ziaristi, al Asociatiei pentru Dezvoltare, Democratie si Integrare Europeana – si alti doi reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale din judetul Brasov, Anca Pepelea si Ioan Lungeanu, ar fi schimbat ilegal destinatia a 388.091 de euro si a 86.387 de lei.

Cele sase organizatii neguvernamentale se angajau sa organizeze schimburi de experienta intre tineri din Romania si din strainatate, propunand vizite in Martinica, Spania si Portugalia, respectiv vizite la Brasov, Eforie Sud sau Vama Buzaului pentru tineri din Italia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Letonia, Lituania sau Armenia.Totodata se angajau sa asigure tinerilor cazarea, masa si transportul din fondurile europene.

Pentru realizarea proiectelor fiecare din cele sase organizatii, primea un avans de pana la 75 la suta din valoarea finantarii, restul sumei fiind acordata la finalizarea proiectului.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca cetatenii straini provenind din tarile mentionate pe listele de participanti nu figureaza cu intrari in Romania. Pe de alta parte nici cetatenii romani mentionati pe liste nu au participat la activitatile proiectelor si nu au beneficiat de cazare, masa si transport din partea organizatiilor nonguvernamentale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro