Sari direct la conținut

La ce sunt bune migrenele

HotNews.ro

Femeile care sufera de migrene uita mai putin o data ce inainteaza in varsta, decat cele care nu au avut astfel de probleme. Cercetatorii americani de la Johns Hopkins University, din Baltimore, sunt de parere ca medicamentele pentru migrene, regimul si schimbarile de comportament ar fi putut sa le ajute pe femeile care au dureri de cap sa-si protejeze memoria.

Potrivit publicatiei Health Central, care citeaza un studiu realizat la Johns Hopkins University, oamenii de stiinta au urmarit aproape 1.500 de femei, dintre care 200 sufereau de migrene. Le-au dat o serie de teste cognitive in 1993, pe care le-au repetat dupa 12 ani.

La cea de-a doua serie de teste, s-a dovedit ca femeile peste 50 de ani, cu migrene, au suferit cel mai mica modificare a functiilor cognitive.

“Unele medicamente pentru dureri de cap, precum ibuprofenul, care se pare ca are rolul de a proteja memoria, pot fi partial responsabile pentru rezultatele obtinute la teste, dar este putin probabil sa punem pe baza medicamentelor aceasta asociere dintre memorie si migrene”, a afirmat dr. Amanda Kalaydjian, doctorand la Johns Hopkins University.

In ceea ce priveste schimbarea dietei si a comportamentului, acestea ar putea sa fi dus la imbunatatirea functiilor cognitive, de exemplu, “prin respectarea orelor de somn, adoptarea unor tehnici de relaxare si reducerea consumului de cofeina”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro