Sari direct la conținut

Creierul atentatelor de la 11 septembrie isi recunoaste faptele

HotNews.ro

Un pakistanez recunoaste ca a fost creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite. In timpul unei audieri la baza americana de la Guantanamo, Khaled Sheikh Mohammed, membru al-Qaida a admis ca este responsabil pentru atacurile din SUA.

Pentagonul a facut publica transcrierea audierilor.

„Sunt responsabil de operatiunile de la 11 septembrie de la A la Z”, a spus Sheikh Mohammed in declaratia sa.

,,Eu am fost directorul operational al seicului Osama Bin Laden pentru organizarea, planuirea, urmarirea si executarea operatiunii 11 septembrie”, adauga Mohammed citat de Reuters.

Potrivit transcriptului audierilor, Mohammed recunoaste ca a fost complice la atacul de la World Trade Center (1993), la cel din statiunea indoneziana Bali (2002), precum si la incercarea esuata de a distruge in aer doua avioane civile americane, cu bombe ascunse in pantofi.

Potrivit Reuters, Khaled Sheikh Mohammed este printre cei 14 prizonieri identificati de autoritatile americane ca „importanti” suspecti de terorism si care au fost transferati la baza de la Guantanamo anul trecut.

Oficiali americani au declarat ca Mohammed, arestat in Pakistan in 2003, a fost creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001, in care au murit aproape 3 000 de persoane, au distrus turnurile gemene de la WTC si au avariat Pentagonul.

Ii pare rau de victime

In lunga sa declaratie, intr-o engleza greu de inteles, teroristul pakistanez pare sa regrete ca la 11 septembrie au murit atat de multi oameni. Dar, spune ca victimele fac parte din razboiul impotriva Statelor Unite.

„Nu sunt fericit ca 3 000 de oameni au murit in SUA. Chiar imi pare rau”, spune Khaled Sheikh Mohammed.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro