Sari direct la conținut

Rezervele valutare ale Bancii Centrale au crescut cu peste 104 milioane euro

HotNews.ro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au depasit, la sfarsitul lunii iulie a acestui an, nivelul de 18,28 miliarde euro, in crestere cu 104,1 milioane euro fata de luna precedenta, a anuntat miercuri conducerea bancii centrale.

Cresterea a fost cauzata de un numar mai mare de intrari in valuta, insemnand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

In luna iulie, iesirile din rezerva au totalizat 220,8 milioane euro reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele.

Pe de alta parte, intrarile in valuta au depasit 324,9 milioane euro insemnand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone. BNR a anuntat ca in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la peste 1,681 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 19,96 miliarde euro.

Pana la sfarsitul acestui an, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 337 milioane euro.

Luna trecuta, rezervele valutare ale Bancii Nationale au fost de 18,177 miliarde euro, in scadere cu 35,7 milioane fata de luna precedenta. Scaderea a fost cauzata indeosebi de platile in contul datoriei externe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro