Sari direct la conținut

Profit record pentru Alcatel in ultimul trimestru al anului 2005

HotNews.ro

Producatorul francez de echipamente de telecomunicatii Alcatel a anuntat joi, ca in anul 2005 a inregistrat o crestere a profitului net de 61%, pana la 930 milioane euro, informeaza publicatia irlandeza RTE Business. Cresterea s-a datorat unui profit record inregistrat in trimestrul patru al anului trecut, de 344 milioane euro, fata de doar sapte milioane euro, cat inregistrase in aceeasi perioada a anului 2004.

Grupul francez a precizat ca profitul net pe anul 2005 a fost de 930 milioane euro, gratie unui profit net record inregistrat in trimestrul patru al anului trecut, de 344 milioane euro. In aceeasi perioada a anului 2004, Alcatel inregistrase un profit net de doar sapte milioane euro.

Presedintele grupului francez, Serge Tchuruk a declarat pentru publicatia irlandeza ca in anul 2006, profitul operational al companiei va inregistra o usoara crestere.

Compania franceza a anuntat ca anul trecut vanzarile grupului au crescut cu 7,3% fata de anul 2004, pana la 13,1 miliarde euro. Compania a mai precizat ca se asteapta ca rezultatele pozitive din ultimul trimestru al anului trecut sa continue si in primul trimestru al anului 2006.

Potrivit analistilor, piata echipamentelor de telecomunicatii va inregistra o crestere de aproximativ 5% in anul 2006, informeaza RTE Business.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro