Sari direct la conținut

Cine este Ioan Boieriu, primul roman care a castigat un Oscar

HotNews.ro
Cine este Ioan Boieriu, primul roman care a castigat un Oscar

Brasoveanul Ioan Boieriu este primul roman care a cistigat, alaturi de echipa sa, un premiu Oscar. Ioan Boeriu este directorul tehnic de efecte speciale a filmului „Cartea Junglei”, premiata cu Oscarul pentru „Cele mai bune efecte vizuale”, scrie Monitorul Expres.

„Si am cistigat premiul Oscar pentru ‘Cele mai bune efecte vizuale’ pentru ‘Cartea Junglei’. Sint mindru ca am lucrat la acest proiect. Felicitari tuturor celor implicati”, a scris Boieriu pe pagina sa de Facebook, imediat dupa anuntarea castigatorului.

Potrivit publicatiei locale, Ioan Boieriu are 37 de ani, este casatorit cu o romanca, Andreea, si au impreuna o fetita.

A copilarit in cartierul Astra si a fost pasionat intotdeauna de calculatoare si arte vizuale, dupa cum povesteste unul dintre prietenii lui din copilarie.

Dupa ce a terminat liceul si Facultatea de Informatica din Brasov, s-a angajat la o firma din oras care se ocupa cu animatia pe computer, in special jocuri pe calculator, iar ulterior a plecat in Germania, apoi in Noua Zeelanda, unde a lucrat la una dintre cele mai importante companii de filme 3D.

Ioan Boieriu lucreaza in prezent la Scanline VFX din Vancouver, Canada.

Potrivit IMDB, a mai lucrat in echipat tehnica a productiilor „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”, „Ghostbusters si Independence Day: Resurgence”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro