Sari direct la conținut

Gusa acuza ca ministrul Justitiei are dosar la DNA. Chiuariu neaga informatiile

HotNews.ro

Presedintele PIN, Cosmin Gusa, a declarat, duminica, la o conferinta de presa, ca detine informatii potrivit carora Departamentul National Anticoruptie are un dosar de cercetare care il vizeaza pe actualul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu.

„Guvernul, pe baza notei de fundamentare avizata favorabil de ministrul Chiuariu a dat o hotarare, semnata de ministrul Comunicatiilor, cel al Finantelor si primul-ministru, prin care se scotea din circuitul public al statului al acestui spatiu, dand girul unui sir de ilegalitati care incepuse inainte cu mai bine de un an.

„Am informatii sigure si precise, verificate, ca, in acest moment, Departamentul National al Anticoruptiei are un dosar de cercetare care il vizeaza pe actualul ministru al justitiei, in calitate de invinuit” – a precizat Cosmin Gusa. Beneficiarul acestei ilegalitati ar fi fost Sorin Creteanu, partener de afaceri cu Adriean Videanu si cu Calin Popescu Tariceanu.

Gusa afirma ca, la scurt timp dupa preluarea mandatului, in aprilie 2007, ministrul Justitiei a avizat favorabil o hotarare de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului, girand astfel o asociere ilegala datata 1 august 2005, dintre Posta Romana si un grup de interese din jurul democratilor si

liberalilor. In opinia liderului PIN, Posta Romana nu avea dreptul sa faca acest lucru, deoarece terenul si imobilul rerezentau proprietate publica a statului.

Totodata, liderul PIN a cerut atat premierului Calin Popescu Tariceanu, cat si presedintelui Traian Basescu sa aiba o pozitie publica si sa lamureasca aceasta situatie. Gusa a mai precizat ca nu-si permite sa ceara demisia lui Tudor Chiuariu, insa intelege ca este vorba de „emanatia grupului de la Iasi” din care ministrul Justitiei face parte.

Informatiile lui Cosmin Gusa, negate de Tudor Chiuariu

Intr-un comunicat dat publicitatii la cateva ore dupa acuzatiile lui Cosmin Gusa, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a precizat ca nu are cunostinta de un dosar la DNA. In document se mai precizeaza ca „decizia privind adoptarea Hotararilor de Guvern este intotdeauna a Executivului, Ministerul Justitiei emitand doar un aviz”.

Comunicatul precizeaza, de asemenea, ca „Ministerul Justitiei si Directia Nationala Anticoruptie nu trebuie folosite in scopuri politice si electorale”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro