Sari direct la conținut

Contractul cu Ford s-ar putea semna la Salonul Auto de la Frankfurt

HotNews.ro

Semnarea contractului de privatizare al Automobile Craiova cu constructorul american Ford ar putea avea loc miercuri, la Salonul International Auto de la Frankfurt, potrivit unor surse oficiale, citate de NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, negocierile dintre Comisia de privatizare si Ford continua, cele doua parti fiind decise sa ajunga la un acord in cursul acestei saptamani.

Miercuri, 5 septembrie, premierul a declarat ca negocierile sunt avansate si se desfasoara bine, Calin Popescu Tariceanu exprimandu-si increderea ca negocierile se vor incheia prin preluarea pachetului majoritar de actiuni.

Privatizarea companiei Automobile Craiova se va realize in baza unei legi speciale, intrucat pretentiile reprezentantilor constructorului american nu se incadreaza in cadrul legislative actual.

Reprezentantii Ford nu au cerut facilitati fiscale, insa vor sa fie clarificate toate problemele legate de societatea Automobile Craiova, de la cele referitoare la datoriile catre stat pana la cele legate de raspunderea pentru masinile produse de fostul proprietar, Daewoo, si aflate inca in circulatie.

Ford Motor Company a depus singura oferta pentru preluarea pachetului de 72,40% din capitalul social al Automobile Craiova.

Pentru fabrica de la Craiova au mai depus oferte neangajante General Motors Corporation si compania Russian Machines, care au renuntat sa se mai inscrie in cursa pentru privatizare.

Compania Automobile Craiova are un capital social de 39.783.166,5 lei. Actionarii companiei sunt AVAS de detine 72,40% din actinile companiei, SIF Oltenia, cu 22,0620% si alti actionari, cu 5,5348% din capitalul social.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro