Sari direct la conținut

Genica Boerica s-a predat, dupa ce politistii l-au dat in urmarire

HotNews.ro

Controversatul om de afaceri Genica Boerica s-a predat politistilor, sambata dimineata, dupa ce a fost dat in urmarire pentru executarea unui mandat de arestare emis, joi, de Tribunalul Dolj, transmite corespondentul Hotnews.ro. Boerica este acuzat ca in perioada 2001 – 2003 a obtinut rambursari ilegale de TVA in valoare de peste 7 milioane de euro.

In decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Boerica la opt ani de inchisoare. Atunci, el a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in declaratii. In 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa rejudece dosarul si sa il puna pe Boerica in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea.

In dosar mai sunt cercetati Radu Dragan, din Bucuresti si Aurel Dorian Prie, din Craiova. Afaceristul craiovean le-a a dezvaluit anchetatorilor ca intermediarul afacerii a fost chiar fostul deputat PSD Ristea Priboi ((fost ofiter SIE si apropiat al lui Adrian Nastase). Aceste acuzatii au fost negate de Priboi.

Mai mult, omul de afaceri a depus marturie impotriva fostului premier Adrian Nastase in dosarul cunoscut sub numele „matusa Tamara”. Pe baza declaratiilor lui Boerica, Nastase a fost pus sub acuzare in acest dosar.

Pe 14 iunie 2007, Tribunalul Dolj a emis din nou mandatul de arestare pentru 30 de zile, insa Boerica nu s-a prezentat. Potrivit politistilor, acesta ar fi trebuit sa ajunga in arest vineri seara, la ora 19.00.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro