Sari direct la conținut

Omul de afaceri Sever Muresan a fost retinut

HotNews.ro

Sever Muresan va fi prezentat, vineri, Curtii de Apel, pentru emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile, in vederea extradarii.

Omul de afaceri fusese retinut, joi seara, de procurorii bucuresteni in baza unui mandat european emis de autoritatile judiciare din Lille, Franta, pentru infractiuni economice si complicitate la tentativa de omor, informeaza NewsIn.

Numele controverstului om de afaceri Sever Muresan este cunoscut in Romania mai ales legat de falimentul Bancii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat si extradat din Ungaria in 1999.

Muresan a fost achitat in 2005, in Romania, iar Curtea Corectionala din Elvetia l-a condamnat, in noiembrie 2000, la trei ani si jumatate de inchisoare si cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie in valoare de 25 milioane de dolari in dauna Bancii Dacia Felix.

In 2004, a mai primit un an si jumatate, pentru evaziune fiscala, de la justitia franceza.

Desi era urmarit in Europa, dupa ce a fost achitat de judecatorii de la noi, Sever Muresan si-a continuat afacerile in Romania, scrie sursa citata.

In 2005, o firma a lui a castigat un contract scos la licitatie de Consiliul Judetean Hunedoara. Investitia, in valoare de circa 130 000 000 lei, pentru construirea unei sosele si a unui aeroport pentru avioane charter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro